13.8 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

1500 австрийски пенсионери откриха сезона в Слънчев бряг

Най- големият ни летен курорт Слънчев бряг посрещна първите си туристи за този сезон по стара българска традиция -с хляб и сол и кръшни хора. Акционерното дружество „Слънчев бряг” се погрижи да приключи с всички ремонти, да осигури шезлонги на плажната ивици, да озелени и освети алеите, каза изп. директор на държавното дружество Златко Димитров. С посрещането на първата група от 1500 пенсионери на практика сезонът в курорта започва с месец по-рано.

Общо 15 000 австрийски пенсионери на средна възраст 70 години ще посетят най-големия ни туристически комплекс през април и май- тази и следващата година.

Австрийските пенсионери сами финансират своето пътуване до България. Целият им престой в Слънчев бряг им струва 750 евро. Средната пенсия в Австрия е 950 евро.

Австрийските пенсионери са настанени в четиризвезни хотели. 35 специално обучени екскурзоводи  ще представят исторически и археологически обекти в региона. Включени са пътуване  до Котел и Жеравна, разглеждане на археологическите разкопки в Созопол, разходки по река Ропотамо, дегустация на вино в Поморие.

 

Този сезон в Слънчев бряг ще има засилени мерки за сигурност заради атентата миналото лято на бургаското летище, особено около хотелите с израелски туристи.

 

В най-големият ни курорт очакват силен сезон и 5% ръст на туристите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук