11.5 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Шаосин задълбочават икономическите си връзки с Бургас. Имат идеи

Бурас и Шаосин ще продължават да задълбочават икономическите и културни  връзки. На официална церемония днес беше преподписано за нов 3-годишен период споразумение за сътрудничество и обмен. Под документа поставиха подписите си кметът Димитър Николов и Ксу Мингуанг, зам.-кмет на Шаосин.

На церемонията  присъстваха зам.-кметът  Красимир Стойчев, Иван Тодоров – председател на Български център за туризъм и развитие на инвестициите в Китай, Диян Димов – директор на Пристанище Бургас, Василий Скрипка – директор на Бургаска Безмитна зона, Ивелина Стратева – директор на Дирекция „Икономика“  в Община Бургас, Стамен Стамов – директор на Индустриален и логистичен парк-Бургас.

В 8-членната делегация от Шаосин бяха включени и представители на двете най-големи текстилни  предприятия от китайския град.

„В продължение на добрите ни взаимоотношения, очакваме скоро посещение на  бизнес делегация от Шаосин, която на място да се запознае с възможностите за инвестиции, тъй като интересът от китайска страна е голям“, коментира кметът Николов.

Идеята е в Бургас, който е със стратегическо положение и отлични международни транспортни връзки, да се произвежда продукция за Европа и Близкия Изток. Шаосин има статут на най-големият текстителен център в света. Китайският икономически партньор на Бургас е с 5 млн. души население.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук