15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Тридневен форум за осветлението в Созопол

От днес до 27 май в Созопол ще се проведе XVI научна конференция за осветление с международно участие BulLight и втората младежка балканска конференция BalkanLight Junior. Участие ще вземат над 200 специалисти от България и от чужбина, които ще презентират 50 доклада, посветени на най-новите проблеми на осветителната техника, светлините източници и проектирането на осветителните уредби.

На конференцията ще се срещнат и производители в областта на осветителната техника от България, Финландия, Турция, Румъния, Италия и Гърция. Срещите ще се проведат в Конгресния център на Созопол. По рано днес кметът на морската община Панайот Рейзи, който е и почетен председател към Организационния комитет, откри официално форума.

Сред дискутираните теми ще бъдат: ролята на оптиката в развитието на човешкото познание, въздействие на LED технологията върху, естествената светлина в офисите и фактор на заслепяване, някои съображения относно модернизирането на мрежите за улично осветление.

Официални гости, които ще вземат участие в тридневната конференция, са членовете на Организационния комитет : председател – доц. д-р. инж. Красимир Велинов, съпредседател – проф. д-р. инж. Радослав Кючуков и почетните председатели проф. д-р. инж. Любен Тотев и Панайот Рейзи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук