11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите във връзка с пътнотранспортните произшествия и качеството на храните, стана ясно от официалната му страница във Facebook.

На съвместното заседание присъстват вътрешният министър, министърът на земеделието и храните, представители на няколко министерства.

„Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават“, заяви премиерът.

„Интересува ме какво можем да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват“, каза премиерът.

„Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни откриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол“, допълни той./ dnes.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук