11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Предстои ремонт на двора в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас

Предстои ремонт на двора в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас, съобщи директорът Пепа Ангелова. Тя обясни, че ще се ремонтира дворното пространство.  Част от плочките и оградата ще се подменят. Стената, която разделя Центъра от съседната сграда, също ще претърпи реконструкция. Стойността на ремонтните дейности ще е около 8000 лева, а същинската работа ще започне през юли. Това е и причината занятията, които обикновено се организират през летните месеци, да бъдат само през юни.

В момента се провежда екоучилище по интереси всеки ден преди обяд в централната сграда на ул. „Райна Княгиня“. Наред с това се провежда и школа по изобразително изкуство- два пъти седмично преди обяд. Организирани са и курсове по английски език за начинаещи в следобедните часове, като едната група е за деца от 1-2 клас, а другата- 3-4 клас. Ще се разкрие и група за ученици от 5-6 клас. Записването все още продължава.

От днес започва и записването за лятната ИТ академията. Тя е за ученици от 5 клас до 12 клас и студенти. „Това се прави за втора година от страна на Община Бургас. Групите ще са шест и занятията ще се провеждат през месец юли в Математическа гимназия. Записването е до 15 юни при нас, а на 24 юни ще има тест във ВХТИ и по точкова система ще се попълнят групите. Курсовете ще се водят от преподаватели на Математическа гимназия, а за студентите- от преподаватели във ВУЗ-овете“, каза още Ангелова, цитирана от „Фокус“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук