15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Автобус с туристи се запали край Черноморец. Няма пострадали

Автобус, превозващ руски туристи се е самозапалил в движение по отсечката Созопол – Бургас, съобщиха от полицията. Автобусът е превозвал  10 руски туристи към бургаското летище откъдето да пътуват до руската федерация.

Инцидентът е станал около 6.30 часа на спирка „Странджа“, близо до Черноморец. По данни на МВР, водачът е успял да реагира изключително бързо – отбил е в джоб по отсечката,  организирал е веднага пътниците, които са били свалени и отведени на безопасно място. Багажът им също е бил свален.

Превозното средство обаче е напълно е изгоряло.  Шофьорът е направил опит да погаси пожара сам, но не е успял. Едва след пристигането на противопожарните екипи огънят е локализиран за по-малко от час след първия сигнал за инцидента, подаден на спешния телефон 112.

Не се наложи затваряне на основния път от Южното Черноморие към областния център, уточниха от МВР. През района да се преминава с повишено внимание и към момента, съветват оттам.

На място е изпратен втори автобус, който да откара руските туристи до Летището, откъдето вече са отпътували за Русия.  Според разкази на очевидци, пламъците са обхванали превозното средство за секунди. Първоначално, от моторния отсек е започнал да излиза гъст дим. Вероятно е имало задимяване и в самото купе.

Криминалисти установяват точните причини за инцидента, автобусът остава на мястото. Очаква се да бъде изтеглен в следобедните часове. Преди това обаче ще бъде направен следствен оглед.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук