19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

1680 нелегални емигранти са задържани на българската граница до момента

1680 нелегални емигранти са задържани на българската граница от началото на годината до края на месец ноември . 98% от тях са задържани на българо-турската граница. Това съобщи в Бургас директорът на Главна дирекция ”Гранична полиция” комисар Захарин Пенов.

 

Сред емигрантите преобладават граждани на Палестина и Сирия. Според комисар Пенов обаче на фона на общо европейските процеси цифрата за България не е висока, въпреки че има завишение спрямо същия период на миналата година. На границата на Гърция например са задържани  70 000 лица граждани на трети страни, които нелегално са се опитвали да влязат в страната.

 

Главна дирекция „Гранична полиция” пое днес председателството на годишната среща на граничните служби на черноморските държави. Международната среща ще се проведе от 12 до 14 декември, като на нея България ще поеме председателството на Форума от турската страна.

 

Споразумението определя Черноморския граничен координационен и информационен център в Бургас за постоянно действащ орган за осигуряване на взаимодействието между националните гранични координационни центрове на черноморските държави.

Черноморският граничен координационен и информационен център непрекъснато следи оперативната обстановка, анализира и прогнозира нейното развитие, поддържа база данни за заподозрени кораби и лица. Той координира действията между ръководните и изпълнителни структури при съвместни операции за противодействие на трансграничната престъпност, при търсене и спасяване на бедстващи плавателни и летателни средства и хора.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук