10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

На АМ „Хемус“: Извадиха боен пистолет срещу депутат на БСП

Депутатът от БСП Явор Божанков e шофьорът, заплашен с пистолет на магистрала „Хемус”, съобщи NOVA. Случаят е от следобедните часове в петък. В ранния следобед в петък депутатът се прибирал след парламентарния контрол.

В отсечка между Ботевград и Правец, Божанков бил застигнат от автомобил „Мерцедес” с плевенска регистрация, в момента, когато бил в лявата лента за изпреварване. Другият шофьор започнал да му сигнализира да се прибере в дясната лента и когато двете коли се изравнили, пътникът до шофьора в немската кола, извадил пистолет и заплашил депутата.

 

По-късно полицията установи, че размаханото оръжие било боен пистолет „Берета”. Заплашеният депутат веднага подал сигнал на телефон 112. Полицията поелаа случая и след кратко издирване, спряла автомобила с агресорите в района на 57 км.

Водачът и пътникът, и двамата от град Левски, са задържани за срок до 24 часа в Районното управление в Правец. Вече са им снети обяснения. При задържането е иззет пистолетът, законно притежаван от единия мъж.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук