13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Музикалното открива новия сезон с концерт

Тази вечер Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” открива своя нов сезон с третото  издание на проект „Артистини”.

Детската образователна програма и тази година е внимателно подбрана и гарантирано ще заинтригува и малки, и големи.  Проектът  ще включва цикъл от концерти, които ще се провеждат  през месец, всеки последен четвъртък , с участието на най-малките артисти на училището – децата от 1 до 4 клас. Програмата ще даде възможност на младите музиканти, балетисти, певци  и артисти да излизат на сцената  пред своите връстници и  родители и да споделят с тях на детски език това, което знаят за изкуството, да разпознават музикалните инструменти и творчеството на различните композитори и писатели.

Важна част в  този проект ще бъде участието на родителите в насърчаването на творческите изяви на децата. Заедно ще се забавляват с музиката на класиците, ще се докосват до музикалните инструменти и ще чуват техния звук на живо.

Първият концерт е озаглавен „Пъстра есенна приказка” и негови домакини ще бъдат децата от класовете по духови инструменти. На сцената  ще прозвучат изпълнения на младите музиканти с преподаватели Йоана Вангелова,Симеон Кавалджиев, Димо Дичев, и Димитър Маджаров. Акомпанятори ще бъдат  ученици от класа по клавирен съпровод на Олга Дичева. В пограмата ще се включи и Детски хор с диригент  Галя Русева.

 „Пъстра есенна приказка”, тази вечер, 25 октомври, Концертна зала на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”, начало 18 часа, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук