14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Инвалидната количка не помогна на Стайков да излезе от ареста

Апелативният специализиран съд не измени мярката за неотклонение на Миню Стайков. Той остава с най-тежката такава „задържане под стража“.

Мярката пред апелативния съд бе насрочена за миналата седмица. Тогава обаче магистратите назначиха съдебно-медицинска експертиза за установяване на актуалното здравословно състояние на обвиняемите Белун Хазърбасанов и Миню Стайков и за съвместимостта му с условията на следствения арест и Специализирана болница за активно лечение на лишени от свобода. Така заседанието бе отложено за днес, когато тези експертизите бяха приети.

Миню Стайков също беше на инвалидна количка в съдебната зала. „По отношение на следствения арест там няма вредни фактори за здравето му, но не може да се реализира ефективно лечението”, каза д-р Петър Младенов.

„На 31 октомври той е получил мозъчен инсулт, когато е бил под надзор на прокуратурата. Тогава се влошава неговото състояние, приведен е в МВР болница, от там прокуратурата се разпорежда незабавно да бъде изпратен в болницата при затвора, където го лекуват с парацетамол, с аспирин и сигурно с хомеопатични средства, защото експертите установяват, че болницата няма неврологично отделение, няма невролог и следва да бъде настанен, ако съдът реши да му остави мярката, в болнично заведение, което разполага със съответната неврологична клиника и невролог. В болницата при затвора няма нито невролог, няма клиника, обаче Стайков е там”, каза адвокатът на Стайков Лъчезар Таков.

Пред съда експертите казаха, че може лечението да се проведе в Медицинския институт на МВР.

В началото на септември над 10 лица бяха задържани при акцията на Специализираната прокуратура в офисите на „Винпром Карнобат“. Повдигнати бяха обвинения на 8 души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.\БГНЕС

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук