12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Кристиан Николов бил на китайска дрога?

Дрогираният шофьор Кристиан Николов, който беше задържан за смъртта на журналиста Милен Цветков при катастрофа на светофара до мол „Парадайз“, е бил под въздействието на висорисков наркотик, известен като китайски кокаин, пише monitor.bg. Това са последните данни, с които разполагат от разследването. Четирите вида дрога всъщност са били смесени в дозата, която е погълнал 22-годишният мъж.

Той ще отговаря пред съда освен за причиняването на смъртта на Милен Цветков и за притежание на високорисков наркотик, става ясно от обвинението.

Експертиза по делото сочи, че коктейлът от кокаин, амфетамин, бромазепам и марихуана е погълнат няколко часа преди инцидента. Това е и причината Николов да е обвинен в умишленото убийство на Цветков, тъй като напълно съзнателно се е качил да кара луксозния си джип “Ауди Q7”, предоставен от майка му. Вещите лица са категорични, че Николов е бил напълно адекватен, когато е взел ключовете на водещото се на фирмата на майка му Десислава Пешева возило. Съзнавал е, че рискува живота и здравето на себе си и хората с него, както и на случайни хора. Въпреки това взема приятелката си Симона Цанкова и Георги Иванов, качва ги в джипа и започват да обикалят празните софийски улици на Великден.

Според обвинението, Николов е помел спрелия автомобил на Милен Цветков на светофара просто защото действително не го е виждал. Той е бил в състояние близко до заспиването. Бромазепамът е на основата на лексотана, действа му приспивателно, от амфетамина пък му се смесват цветовете и не може да различи светофара дали свети зелено или червено.

Отделно колата на Цветков е с черен цвят, който се слива с околността и е трудно различим за човек в такова неадекватно състояние, категорични са експертите. Към момента Кристиан е в ареста. На приятелите му Симона и Георги прокуратурата определи гаранции от по 10 000 лева, защото отказаха да съдействат на разследването./Източник: https://www.monitor.bg/

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук