13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Изложба „Водата е живот“ за девета година в Бургас

41 картини на деца от 14 училища, детски школи и читалища участват в откритата в областна управа в Бургас изложба „Водата е живот“. Тя се организира за 9-ти път от ВиК дружеството в града и е посветената на 22 март – Световния ден на водата.

Тази година изложбата се провежда под патронажа на областния управител Константин Гребенаров. За първа година картините са подредени не в галерия, а в заседателната зала на областна управа. В платната децата показват своя поглед за опазването на морето, морските обитатели и природата въобще.

Идеята да се посвети изложба на водата е на дългогодишния преподавател на школата по батик към читалище „Асен Златаров“ Златка Бобева. Ръководството на ВиК Бургас я реализира и подкрепя вече години наред за да се превърне в традиция.

Областният управител получи като подарък картина, нарисувана от ученичката от училище „Димчо Дебелянов“ Радостина Щерева. Константин Гребенаров обеща творбата да остане да краси стените на областна управа, а останалите картини  ще останат за известно време в заседателната зала.

Децата получиха от говорителя на ВиК Димитър Гюров грамоти за участието в конкурса и подаръци.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук