15 C
Бургас
събота, 8 май, 2021
spot_img

238 първокласници в община Поморие прекрачиха училищния праг

Дванадесетте училища в община Поморие отново се изпълниха с радост и вълнение по повод първия учебен ден. 2065 ученици, от които 238 първокласници, влязоха днес в класните стаи, за да посрещнат новата учебна 2020/2021 г.

Кметът Иван Алексиев сподели празника с учениците от СУ „Иван Вазов” – гр. Поморие. На тържеството присъстваха още народният представител Ася Пеева, председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, общински съветници, общественици, учители и родители.

„Училището е място, където се събират знанието, приятелството и стремежа за споделяне. А какво по-хубаво място от класната стая или училищния двор. Скъпи първокласници, всяко ново начало е изпълнено с трудности, но вашите учители са тези, които ще ви протегнат ръка и ще ви поведат по пътя на науката и мъдростта. Доверете им се, защото те са хората, които ще ви помогнат да станете по-образовани и по-добри. Пожелавам ви да откриете нови приятели и да изживеете пълни с весели емоции дни. На добър час!“ – с тези думи кметът Иван Алексиев поздрави учениците.

„Изминалата учебна година безспорно бе различна, изпълнена с трудности и предизвикателства, но и с нов поглед към качественото българско образование. Нека всички заедно, като сплотен екип, независимо в кое населено място се намираме, да продължаваме да даряваме българските деца със знание и да възпитаваме бъдещото поколение в духа на истинските ценности.“, каза Ася Пеева.

Директорът на СУ „Иван Вазов“ Гергана Гошева пожела на всички здрава и успешна учебна година, а към преподавателите се обърна с думите: „Учете нашите деца с благост и с търпение. Докоснете се до тяхната индивидуалност. Предайте им най-важните уроци – по доброта, по милост, по състрадание, но и по дисциплина, упоритост, твърдост, точност и коректност. Това е вашата мисия.“

Водосвет за здраве отслужи отец Борис, а учениците от 3.клас бяха подготвили специална музикална програма.   

Кметът Иван Алексиев спази традицията, подарявайки на всички 238 първокласници красива книжка с много илюстрации, български стихотворения и с послание лично от него.

Тази година тържествата в община Поморие бяха организирани за учениците от първи, пети и осми клас.  Всички училища отвориха при засилени мерки за сигурността и здравето на учениците и при спазване на противоепидемиологичните мерки.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,902Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: