17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Детският център за социална рехабилитация в Несебър отпразнува 3 години в нова сграда

В навечерието на 1 юни- Денят на детето в Несебър беше тържествено осветена новата сграда  на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности.

Център „Слънчице“ днес отпразнува и 3 години от своето създаване. В него ежедневно се работи с 26 деца, с различни увреждания, от 3 до 18 г., от цялата община.  Той разполага с рехабилитационен, логопедичен и  психологичен кабинет. 

В новооткритата днес сграда има и Монтесори кабинет със специални образователни материали за децата със специални образователни потребности. Социалното заведение разполага още със  сензорна зала, оборудвана със светлинни ефекти и музика с природни шумове, която  е предназначена за релакс на децата и има успокояващо въздействие върху тях. Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца със специални потребности представлява среда, която е стимулираща и подходяща за развитие на потенциала на подрастващите.

Специален гост на тържеството беше Посланикът на Унгария у нас г-жа Юдит Ланг, която с интерес разгледа центъра и европейските практики, които се прилагат при заниманията и грижите с децата.

Кметът на Несебър Николай Димитров подчерта, че центърът е изцяло на издръжка на общината и е един от малкото такива в региона.

И като всеки празник и този завърши с торта, балони и детски песни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук