13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Унгарската посланичка откри футболен турнир на етносите в Несебър

 150 деца на възраст от 14 до 16 години участват в международния футболен турнир под надслов «Искам да бъда» в Несебър. Спортната проява се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта, БФС и община Несебър.Проектът „Искам да бъда“ се провежда в рамките на Националната кампания „Аз обичам спорта“  и е част от инициативите на „Десетилетието на ромското включване 2005 – 2015 г.“.

Тази година турнирът се провежда под патронажа на извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария  у нас г-жа Юдит Ланг : „Вие знаете, че Унгария като страна, която пое председателството на ЕС, обръща специално внимание на ромската интеграция. Много съм щастлива, че този турнир може да помогне на всички тези деца да се научат на толерантност,  търпимост и да се интегрират. И съм много щастлива да видя, че тези деца се забавляват и играят заедно“.

Преди официалното откриване на турнира посланик Юдит Ланг изгледа срещата между сборния отбор на етносите от Унгария и отбора на Несебър, като след финала, заедно с кмета на Несебър си направиха обща снимка за спомен..

По-късно Нейно Превъзходителство Юдит Ланг откри осмото издание на финалния турнир „Искам да бъда“ в Несебър на български език. Тя изрази радостта си от факта, че за първи път в историята на турнира чужда държава взима участие в надпреварата и това е именно Унгария.

Кметът на Несебър Николай Димитров подчерта в словото си, че Община Несебър е не само социално ориентирана община, но и община, която обръща внимание и отделя средства за развитие  и насърчаване на спорта, особено сред подрастващите.

За всичките 6 отбора Министерството на спорта и другите съорганизатори осигуриха пълна спортна екипировка и тридневен престой в к.к „Слънчев бряг“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук