21 C
Бургас
сряда, април 17, 2024

4000 деца от 11 държави творят пет дни в Несебър

Със заря над провлака на Несебър беше открит Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота“. За пет дни градът на ЮНЕСКО ще бъде в плен на детските усмивки и детското творчество.

Близо 4000 деца от България, Беларус, Латвия, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Украйна, Германия, Македония и Казахстан изпълниха провлака на Несебър.

Пред крепостните стени, под звуците на националните химни, бяха издигнати флаговете на държавите участнички във фестивала.

Форумът на детското творчество се провежда за 12-ти път и е под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров.

На шест сцени деца от над 250 състав  ще покажат уменията си в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство. Те ще бъдат оценявани от професионално жури, в което освен изтъкнати професори, ще вземат участие и композиторът Хайгашот Агасян, бургаската певица Тони Димитрова и Мими Иванова.

Фестивалът за пети път е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на образованието и Министерството на културата  с 18 едногодишни стипендии.

В последния фестивален ден ще бъдат обявени наградите по номинации в различните категории и възрастови групи и ще се проведат гала-концерти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук