16.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Бургас посрещна спасителя от Македония

Македонецът Васко Ристевски, който спаси пет души от горящия автобус, катастрофирал на АМ“Тракия“, беше днес посрещат в Бургас от кмета Димитър Николов.

Героят от Македония разказа за инцидента:  „Много страшно беше!!! Аз съм виждал трагедия по пътищата, но такава трагедия с автобус- не… Навсякъде имаше изпаднали хора, автобусът гореше…След мен се появи още едно момче, спря с колата…Заедно с него изгасихме пожара. Видяхме хора без ръце и крака, целите бяхме в кръв…После дойде полиция, линейки…не закъсняха много…“

На въпрос дали се е изплашил Ристевски отговори: „Изплаших се, нормално е, особено, когато се приближих до автобуса и видях втората експлозия, но когато вече започнах да вадя хората не мислих за живота си…Казах си- каквото ще да става…Каквото ми е писано…“

Шокът бил толкова голям, че когато се чул с жена си първо не и казал какво е извършил, но тя научила от други хора и ме се обадила с укор : „Защо ме излъга!!!“.

Лъчезарният Васко е получил и поздравления, за смелата си постъпка, от шефовете на транспортната фирма в Македония, в която работи-“  Браво за това, което се направил, така трябва“ е била похвалата.

След Бургас му предстои днес среща във Варна с премиера Бойко Борисов, който е пожелал лично да се запознае с него. Ще отскочи и до Пловдив за да види новите си приятели, хората, които извади от горящия автобус. Приготвил им е даже малки подаръчета- плюшени сърца с надпис- Македония“ и малки сувенирчета.

Подърък имаше днес и за кмета на Бургас- малка гравюра с градски пейзаж от родния град на Васко- Битоля.

Кметът на Бургас Димитър Николов каза, че вече е готов с няколко хотела в Бургас и около града, които ще предложи на Васко и семейството му- съпругата Фанче и трите му деца Симона, Ице и Габриела за почивка.

Ристевски прие поканата, но обясни, че в момемта има много работа и все още не са планували със съпругата си отпуските, но със сигурност ще дойде в Бургас на море.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук