15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Стойновски: Общината скри гаф с нарушена процедура за избор на доставчик за нови автобуси

 Общинският съветник и кандидат за кмет Ваклин Стойновски съобщи днес пред медиите, че е  прекратена процедурата за избор на доставчик на 67 нови автобуса по проекта за интегриран градски транспорт , който е на обща стойност е 131 млн.лв.

Решението е публикувано в сайта на Агенцията за Обществени поръчки, но не е публикувано в страницата на община Бургас.

Според Стойновски администрацията крие информация за своя провал, а  с прекратената процедура общината губи рейтинг пред европейските институции.

В мотивите за спряната поръчка е посочено, че са установени съществени нарушения при откриването и провеждането на процедурата, а също така в изискванията към фирмите липсва  критерия за потребление на енергия на автобусите. 

Според Ваклин Стойновски в процедурата са били заложени и още капани за да се спечели конкурса от определена фирма. Според него тези 67 автобуса могат да се закупят за 40 млн.лв., вместо заложените 46 млн.лв.  

Стойновски изтъкна като свое постижение в работата му като съветник и това, че след година и половина битки в местния парламент са свалени камерите в града, поставени от шефа на СКАТ и общински съветник Валери Симеонов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук