9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

БСП Бургас: ГЕРБ се готви да фалшифицира изборите

ГЕРБ се готви да фалшифицира изборите наесен, това заяви областният лидер на БСП Бургас Атанас Зафиров. Предпоставка за това е, че в голяма част от общините, където има червени кметове, липсва представител на БСП в ръководствата на Общинските избирателни комисия /ОИК/. В Бургаски регион това са общините Царево, Карнобат, Айтос, Несебър и Бургас.БСП обжалва избора на ръководство в две Общински избирателни комисии (ОИК) – Карнобат и Царево. Жалбите са подадени днес чрез Централната избирателна комисия (ЦИК) във Върховния административен съд (ВАС). Очаква се да подадат жалби и останалите три общини. Според адвокат Евгений Мосинов не  е нормално в ръководството на ОИК да няма представители на БСП, тъй като това е най-голямата опозиционна партия в страната.

Заради изискването на закона на тези избори  да се гласува само с хикс се очаква да има голям брой невалидни бюлетини. Червените ще настояват за изборите да бъдат изпратени евронаблюдатели.  

От БСП намекнаха, че изборите тази година ще напомнят на прословутата глава от романа на Алеко Константинов “ Бай Ганьо“, където героят тръгва да прави избори и раздадоха на медиите част от тескта.  

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук