18.1 C
Бургас
събота, септември 27, 2025

40 години бургаския хлебозавод произвежда хляб по БДС

Бургаският хлебозавод е един от малкото производители в страната, чиито хляб в продължение на повече от 40 години се прави изцяло по старата и изпитана рецепта по БДС отпреди 1989 г. Качеството на влаганите в него естествени суровини – брашно, питейна вода, хлебна мая и йодирана сол под 1 % и технологията на двуфазно замесване на тестото, отговарят напълно на изискванията на въвежданите в момента от Министерството на земеделието и храните нови държавни стандарти в хляб „България“. От далечната 1968 г. до ден-днешен бургаското дружество „Хляб и хлебни изделия“ предлага на съгражданите си качествен и вкусен хляб, което се дължи и на липсата на набухватели, оцветители и консерванти в него. hlqb5.jpgИ двата основни вида хляб – „Калина“ и „Добруджа“, които местният хлебозавод произвежда, се отличават с неповторим аромат, вкус и добра плътност, причина, за което е и извършвания редовен лабораторен контрол на качеството и безопасността на продуктите, които се използват при производството му.

7,954FansLike
2,547FollowersFollow
11,481SubscribersSubscribe
Последни новини
spot_img
spot_img
spot_img
Свързани новини

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here