13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

4000 деца от 11 страни на фестивала ”Слънце, радост, красота” в Несебър

Несебър ще се превърне отново в царство на детското творчество, красотата и радостта. За 12-и път градът на ЮНЕСКО ще се изпълни с весел смях, колоритни костюми и талантливи участнци за поредното издание на Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота“, което стартира утре. Форумът се провежда под патронажа на Кмета на Община Несебър  Николай Димитров. Близо 4000 деца от България, Беларус, Латвия, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Украйна, Германия, Македония и Казахстан са заявили участие.

       img_9972-copy.jpg     Фестивалът  ще бъде открит утре, 15 юни, от 20.30 часа с  дефиле на участниците от двора на СОУ „Любен Каравелов“ до Стария град.

В Несебър домакините са подготвили концерти и забавления за гостите. На шест сцени участниците ще покажат уменията си в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство.

Конкурсната програма ще се състои на 16, 17 и 18 юни в старата част на града,  а фестивалните концерти ще са в Слънчев бряг.Кметът на Несебър Николай Димитров ще се срещне с ръководителите на участниците във фестивала на  16 юни от 10 часа в Конферентния център  в Стария град.

По време на фестивалните дни градът на ЮНЕСКО ще бъде обект на творческо вдъхновение за всички участници в раздел „Изобразително изкуство“. Рисунки от фонда на „Слънце, радост, красота“, ще бъдат изложени  в Конферентния център, а творбите от тазгодишния пленер ще бъдат показани в Старата Митрополия на 19 юни.

Фестивалът за пети път е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на образованието, младежта и науката  и Министерството на културата  с 18 едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители в следните категории:

пиано – ІІ и ІІІ възрастови групи – І , ІІ и ІІІ място,

народна песен – ІІ и ІІІ възрастови групи – І , ІІ и ІІІ място,

забавна и естрадна песен – ІІ и ІІІ възрастови групи – І , ІІ и ІІІ място.

В последния фестивален ден ще бъдат обявени наградите по номинации в различните категории и възрастови групи и ще се проведат гала-концерти от 14.00 ч., 17.00 ч. и 20.00 ч.img_0032-copy.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук