-2.9 C
Бургас
четвъртък, януари 20, 2022

45 души загинаха в горящ автобус на АМ „Струма“

Две са водещите версии, по които първоначално работят разследващите на трагедията с автобуса, който се запали на АМ „Струма“. В пламъците загинаха най-малко 45 души.  По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев делото за тежкия пътен инцидент е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.

„Това е непозната по своите мащаби човешка трагедия. 4 автобуса с влезли на път от Истанбул в България. Имаме информация, че в този са пътували 52-ма пътници, 12 от тях са деца. В „Пирогов“, без опасност за живота, са 7 човека. Това означава, че 45 души най-вероятно са загинали. Но малко преди трагедията автобусите са спирали за почивка и има вероятност някои от пътниците да се се прехвърлили от един автобус в друг“, заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Той посочи вероятните версии – човешка грешка на шофьора или възникнала внезапно техническа неизправност, която е предизвикала катастрофата. Идентифицирането на жертвите ще стане след пристигането на място на екипи от Съдебна медицина.

„Оцелелите се разпитват в момента. По делото работи екип следователи от Националната следствена служба. Шофьорът не е сред оцелелите“, добави Сарафов.

Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук