8 C
Бургас
петък, март 5, 2021

500 служители от системата на МВР излязоха на мълчаливо бдение пред Съдебната палата в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)

Служители от системата на МВР – полицаи, пожарникари, жандармеристи и гранични полицаи, излязоха тази вечер на мълчалив протест в Бургас с искане за увеличение на работните им заплати.

Бяхме пренебрегнати с увеличение на възнагражденията за участието ни на първа линия в борбата с коронавируса, заявиха представители на Синдикалните организации на служителите в МВР от Бургас, Ямбол и Сливен.

На демонстрацията пред Съдебната палата се събраха близо 500 души. Униформените недоумяват как е предложено увеличение на заплатите в 34 министерства и ведомства, но служителите на МВР не са попаднали в това постановление на МС.

И в Бургас както и при преминалите протести във Варна, Пловдив и София протестиращите издигнаха лозунг: „На първа линия в борбата, а за увеличението – под чертата“. Синдикалистите обявиха, че в големите градове на страната ще продължат да се организират едночасови протести с искане за повишение на основните индивидуални възнаграждения.

Служителите настояват за диалог с вътрешното министерството. Синдикалните лидери са изпращани многократно писма за среща, но към този момент няма отговор за преговори. Следващите протести ще са в Русе и Кърджали.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ