16.1 C
Бургас
вторник, 15 юни, 2021

500 в Бургас скандираха „Долу ръцете от нашите деца“ срещу норвежкия модел /видео/

Близо 500 родители с техните деца се събраха пред сградата на Община Бургас откъдето се отправиха на протестно шествие. Националният протест е против идеологията „Барневернет“. Това е моделът на норвежките социални служби. Според протестиращите той налага безпрецедентното отнемане на  деца от семействата им   с цел предаването им на приемни семейства, като това може да се случи дори  при анонимен сигнал.

 Протестът е насочен също така, срещу промяна в Закона за закрила на детето, промяна в Семейния кодекс и срещу създадения изцяло нов Закон за социалните услуги. Чрез него са променени  27 закона и според родителите това е  машина за отнемане на деца, която влиза в сила от януари 2020 г.

 Родителите, участници в протеста считат, че всички тези промени и придружаващите ги програми и наредби са в ущърб на традиционното българско семейство и позволяват допускането на порочни практики от други държави.

Родителите, участници в протеста са  против ратифицирането на Трети факултативен протокол към конвенцията на ООН и приемането на промените в Закона за закрила на детето.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: