11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

5000 лева гаранция за поляка Маевски, приземил самолет заради „бомба“

Бургаският окръжен съд освободи срещу 5 000 лв. парична гаранция 57- годишният поляк Войчех Маевски, който приземи на 19 ноември самолет на бургаското летище заради неуместна шега, че на борда има бомба. Съдът прецени, че мъжът не е действал умишлено и става въпрос за недоразумение, за което той се е извинил още на борда на стюардесата. Въпреки това обаче, пилотът е предприел принудително кацане на бургаското летище.

Защитата на Маевски обясни още, че стюардът полял без да иска панталона на полският пенсионер и му казал, че в Хургада  е топло и там панталонът му бързо ще изсъхне. Тогава Маевски се пошегувал, че не се знае дали самолетът изобщо ще стигне до Египет, тъй като на борда му можело да има бомба.

Самият Маевски заяви в съда, че съжалява за случилото се, но не се чувства виновен. Полякът каза още, че се чувства психически много зле.

Наблюдаващият прокурор Красимира Кателиева заяви, че употребата на алкохол не може да бъде смекчаващо вината обстоятелство, тъй като Маевски е пил малко.

Паричната гаранция трябва да бъде внесена в пет дневен срок. До започването на процеса Маевски остава в България. Прокуратурата, която настояваше за най-строгата мярка „задържане под стража” ще реши дали да обжалва решението на съда.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук