17.1 C
Бургас
събота, май 18, 2024

5400 лв. от билетите за мотокрос отиват за църквата на с. Порой

5400 лв. е сумата, която Община Поморие ще предостави за благоустрояването на двора на храм  „Свети Димитър” в с. Порой. Средствата са от продадените билети от първия кръг на републиканския шампионат по мотокрос за 2012 г.

След 8-годишно прекъсване състезанието се завърна в Община Поморие, тъй като кметът Иван Алексиев и екипът му се амбицираха да подготвят специфичния терен за изключително кратки срокове.

С провеждането на шампионата над 400 души от различни краища на България използваха услугите на семейни хотели в района на Община Поморие, изкараха почивните дни край морето, като оставиха средства в местните заведения за хранене, магазини и т.н.

„Подобен тип спортни инициативи, културни събития и форуми на високо равнище са шанс за нашата община да бъде посещавана от туристи и извън рамките на летния сезон. Дългосрочният план за развитието на мотополигона в с. Порой включва провеждане на европейски и световни състезания, които ще привлекат хиляди души в нашия регион”, коментира Иван Алексиев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук