8 C
Бургас
понеделник, 19 април, 2021

6 са ковид секциите в Бургас, 267 са пациентите, които имат право на вот

Общо 9 ще бъдат ковид секциите в област Бургас, където ще могат да гласуват  заразените с коронавирус. Шест от тях са в бургаски болници и по една ковид секция има в болниците в Айтос, Карнобат и Поморие. 267 е броя хоспитализираните в ковид отделенията в Бургас, които са попадени като бройка от болничните завадения, за де се сформира ковид секция. Иначе в момента в болничните завадения в Бургас се лекуват 564 пациенто, болни от Ковид-19. Тези, които обаче ще бъдат приети в болниците  в датата на изборите ще бъдат дописани в избирателния списък и също ще могат да гласуват. На всички членове на секционните комисии в ковид отделенията са предоставени защитни облекла. 8 мобилни екипа ще осигурят правото на вот на карантинираните, които са подали заявление- те са близо 340 души.

„В Ковид отделението на УМБАЛ Бургас са пожелали да гласуват 91- пациенти, което е много голям брой за нас, в цялата болница за общо 149, което до момента не се  е случвало. Секцията ще бъде разположена в столовата. До момента не е имало такова голямо желание, например на миналите местни избори са гласували 38 души,  а на миналите парламентарни избори в нашата секция са гласували 73 души, като в това число влиза  и медицинския персонал“, съобщи Юлия Андреева- говорител на УМБАЛ Бургас

„Има предвидени ситуирани места в болничните отделения. Когато един човек е в съзнание и иска да гласува, но не може да стане от леглото си, ще му се даде възможност за уединение докато упражнява вота си, ако има опции за параван  -да, ако няма ще бъде оставен колкото е необходимо да си сгъне бюлетината и след като си сгъне бюлетинта тогава му се носи урната да е пусне в нея.“, обясни Елка Стоянова- предс. на РИК Бургас.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: