14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Отлично представяне на ветроходците от ОМСК „Циклон” – Поморие

Състезателите на ОМСК „Циклон” заеха призови места на провелата се Ветроходна регата „Циклон – 2013” за Купите на Община Поморие. В дните 21-23 юни 2013 г. в акваторията на Поморийски залив, при отлични метереологични условия, се състояха осем гонки, в които взеха участие над 100 яхти в класовете Оптимист, Кадет, Рейсборд, Лазер 4.7, 420 и ФИН.   Състезанието бе част от събитията в страната, провеждани по случай Международния олимпийски ден.

На зкриването на  Ветроходна регата „Циклон – 2013” за Купите на Община Поморие присъстваха  кметът на Община Поморие Иван Алексиев председателят на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева, заместник-кметовете Кунчо Гайдов и Илия Джингов, които наградиха и победителите в отделните ветроходни класове. Награди на състезателите връчиха и почетният председател на Спортен Клуб „Циклон” Тодор Тузлуков и председателят на Българска Федерация по Ветроходство Валентин Николов. Традиционните купи за най-малък и най-голям състезател, участвали в регатата, връчи кметът на Община Поморие Иван Алексиев.

Благодарности за отличната организация при провеждането на поредната Ветроходна регата „Циклон” за купите на Община Поморие, към организатори и домакини, изказаха главният съдия на регатата Пламен Георгиев и председателят на Българска Федерация по Ветроходство Валентин Николов.

 Ето и имената на победителите в отделните класове и участниците в регатата от Общински младежки спортен клуб „Циклон”- Поморие:

Клас – Оптимист

3-то място – Марио Георгиев  – момчета старша възраст

6-то място – Иван Япаджиев – момчета старша възраст

Марио Георгиев и Иван Япаджиев ще вземат участие в Европейското първенство на клас Оптимист, което ще се проведе в Унгария на Езерото Балатон.

10-то място – Тодор Теохаров – момчета младша възраст

13-то място – Тодор Тузлуков – момчета младша възраст

20-то място – Румен Деляков – момчета младша възраст

24-то място – Александър Мавров – момчета младша възраст

Клас – КАДЕТ

1-во  място – екипажа Георги Райчев и Валентин Мавродиев

4-то място – екипажа Кристиян Грозев и Тарик Тахир

Клас – Рейсборд

1-во място Златко Маринов – мъже

1-во място Георги Джингов – младежи

Клас – Лазер 4.7

1-во място Стефани Музакова  – генерално класиране

 

Купа за най- малък участник получи Валентин Мавродиев от Общински Младежки Спортен Клуб „Циклон”-Поморие

 

 

 

 

 

 

Регатата бе организирана от Общински младежки спортен клуб „Циклон”, Поморие и Община Поморие, със съдействието на Българска Федерация Ветроходство и Интерхотел Поморие АД.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук