19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

70 именити бургазлии ще поздравят Бургас за празника виртуално

Те са талантливи, известни, успели, умни, амбициозни… Но наред с това безкрайно обичат родния Бургас и с удоволствие се съгласиха да поздравят своите съграждани по случай Никулден. Така че утре в информационните канали на кмета Николов и Общината в социалните мрежи ще бъдат публикувани 16 емоционални видеа. Това ще се случва в паузите между традиционните събития, които присъстват задължително в празничната програма за 6 декември (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/44824).

Във видеата ще чуете емоционални думи от 70 именити бургазлии на всякаква възраст, както и от няколко известни приятели на града. Сред тях има музиканти, шеф готвачи, художници, преподаватели, филмови дейци, писатели, актьори, лекари, талантливи деца и др.

„Златната снимка“ на имениците тази година представлява 6-минутно видео с музикален фон, включващо фотографиите, които ни изпратихте през изминалите дни. Очаквайте го в социалните мрежи след 13 часа.

Утре ще можете да гледате в ранния следобед също така четири специално подготвени кратки филмчета, посветени на Никулден:

* Млади бургаски творци четат литературни произведения.

* Филм за Галерия „Баев“, от който ще научите много за постоянната експозиция, посветена на художника Георги Баев, а също и за неговата личност.

* Филм за Регионален исторически музей – той ще ви запознае с най-интересните находки от тази година, които удължават историята на Бургас чак до времето преди Исус.

* Филм за Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“ – той ще ви разходи из иконната зала на галерията с най-ценните й експонати. Ще узнаете и за четирите картини от Владимир Димитров – Майстора, които се съхраняват там.

Отново онлайн ще разберете кой е бургаският Художник на 2020-а година.

И за финал – с много въображение и вдъхновение беше предварително заснет и нестандартно монтиран никулденският онлайн концерт. В него ще чуете любими бургаски песни от любими бургаски изпълнители от няколко поколения.

* Всичко изброено можете да гледате във ФБ страниците на кмета Димитър Николов – https://www.facebook.com/dnikolov.eu  и на Община Бургас – https://www.facebook.com/Burgas.Municipality, както и в Инстаграм профила на градоначалника.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: