13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Нова забавачница посреща бургазлийчета в „Меден рудник“

Нова детска градина отваря врати в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник”, съобщи заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева. Забавачницата се явява корпус Б на Общностния център в комплекса. Той ще отвори традиционно врати на 17 септември, когато е празникът на центъра „Вяра, Надежда и Любов”.

„Там приемаме 3 нови групи и ще дадем възможност на 90 деца за първи път да посещават детска градина”, обясни Ананиева. Нова група се отваря след ремонта на филиала на ЦДГ1 „Звездица” зад Арменската църква. „След като видяхме, че е недостатъчен броя на местата в ЦГЧ , се наложи спешно през летните месеци да ремонтираме този филиал като след ремонта там ще може да влезе още една група деца, което е с 30 деца повече от сега съществуващия сграден фонд. Другият нов капацитет, който няма да заработи на 15 септември, но предстои да бъде отворен, това е реконструкцията на Пето РПУ“, каза още заместник-кметът, цитиран от Радио „Фокус“.

По думите й, работата там обаче е по-сериозна, така че дейностите ще продължат до началото на следващата календарна година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук