14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

1 000 лева за библиотеката в Деня на народните будители

В Деня на народните будители ГЕРБ-Бургас дари 1000 лв., с които Регионалната библиотека „П. Яворов” ще поднови част от абонамента си за периодични издания. В празничния ден народните представители Димитър Бойчев и Семир Абу Мелих посетиха читалнята на културната институция и разговаряха за постиженията и проблемите й с директора Наталия Коцева и зам.-директора Мария Бенчева.

Депутатите се отзоваха на апела на ръководството на библиотеката за осигуряване на средства за абонаменти, тъй като необходимата сума от 5000 лв. е непосилна за техния бюджет. В края на всяка календарна година ведомството прави своя абонамент на български и чужди периодични издания, както и на електронни база данни. Читалнята на ул. „Булаир” е единствената възможност за гражданите да четат напълно безплатно вестници и списания, което на практика е вид социална придобивка. По думите на директора всеки ден от тази услуга се възползват между 80 и 100 души.

„За нас е важно тази читалня да не затваря врати. Дори и днес, в петък следобед, видяхме, че има граждани, които търсят знания, информация и са точно в тази читалня с периодичния печат. Доволни сме, че средствата от нашата партийна субсидия ще отидат за нещо толкова полезно”, коментира Димитър Бойчев, който е и областен лидер на ГЕРБ-Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук