13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Вдигат пътен възел по пътя Камено – Българово

Държавата ще помогне на община Камено при реализирането на два мащабни инфраструктурни проекта. Едната от инициативите е насочена към реконструкция на надлеза по пътя Камено – Българово и изграждане на пътен възел там. Проектът е в размер на 1 млн. лв., а работата по него ще стартира през следващата година.

*Кметът на община Камено, Стефан Бонев и министърът на регионалното развитие, Десислава Терзиева

Построяването на пътния възел ще облекчи движението по АМ „Тракия” към Бургас и ще улесни придвижването до Камено. „Състоянието на връзката Камено-Бургас е много лоша и ако има такъв пътен възел, пътуването ще бъде много кратко. Освен това цистерните от и за нефтената рафинерия няма да обикалят толкова голям маршрут, а директно ще стигат до рафинерията, което ще реши проблемът с останалата част от пътя, който е в много лошо състояние заради трафика на тежкотоварните автомобили. Това ще помогне и на бизнеса.”, коментира кметът на Камено Стефан Бонев.

За пътния възел вече е подготвено споразумение между Агенция пътна инфраструктура и Община Бургас. То ще бъде подписано през следващия месец и вече са ясни ангажиментите на всяка от страните. Общината ще направи проектирането, отчуждителните процедури и ПУП-а. От своя страна АПИ има заделени средства в бюджета за следващата година, за да започне строителството над пътното съоръжение.

Освен за пътния възел регионалното министерство е предвидило средства и за ремонтиране на околовръстния път на Камено, които е в изключително тежко състояние. Този проект също се очаква да стартира през 2014 година, съобщиха от общината.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук