13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Руските туристи пред дилема: Крим или България?

България е в топ 5 на алтернативните варианти за летен отдих, с които си струва да се замени отпуската в размирния Крим. На фона на проблемите на полуострова руските туроператори вече започнаха да предлагат възможности за промяна на планираните почивки.

©Снимка: zonaburgas.bg

Въпреки наличието на входни визи, страната ни е отличен аналог на почивката в Крим. Фактът, че местните хора говорят добре руски, е поставен на първо място сред предимствата на страната ни от сайта euromag. Освен това нашите курорти също са на брега на Черно море, към което братушките имат особена слабост, туристите се радват също така на добри цени в хотелите, а в ресторантите и кафенетата за гостите ни от руската федерация е истинска евтиния, допълва „Монитор“. Сред другите възможности, избрани от сайта, са Турция, Кипър, Сочи и Черна гора.

Не очакваме отлив на украински туристи от родните курорти през лятото, заяви вчера доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Политическата криза и вълненията в страната няма да спрат потока на гости оттам, смятат и други негови колеги в туристическия бранш. „Нека не забравяме, че политическата криза кара доста украинци да ходят на по-сигурни места извън страната и това се съчетава с ваканции, коментира той.

Тези, които идват у нас, са по-заможни хора. Да не говорим, че много украинци са си купили вече имоти по нашето Черноморие и дори една част от тях и в момента ги обитават”, каза още доц. Маринов. Прогнозата му е, че няма да се постигне онзи ръст на украинския пазар, който страната ни регистрира през последните 2-3 години. „През 2013 г. гостите от Украйна бяха в Топ 5 на чуждите летовници. Отбелязахме ръст от 13,5% в броя на украинските туристи, в сравнение с 2012 г. Над 200 000 украинци са почивали тогава по родното Черноморие”, уточни специалистът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук