11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Службите са готови, чакаме абитуриентите

„Всички служители на общинска полиция ще бъдат на работните си места по време на абитуриентските балове. Създали сме необходимата организация за празника.” Това обяви на среща днес, Веселин Василев, директор на общинската дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност”. 

По думите му, вече са проведени всички срещи с представители на Областната дирекция на МВР и Пътна полиция.

„Взели сме всички мерки. Всички улици, по които ще преминава абитуриентското шествие ще бъдат затворени. Назначени са служители, които ще ги придружават. Надяваме се, че няма да има пречки пред реда и абитуриентите няма да създават проблеми”, сподели Василев.

След шествиеито ще бъде създадена организаия на местата където ще се събират. Там ще има и екипи на пътна полиция. Оттам обявиха, че ще бъде въведена временна организация на движението по основните пътни артерии в града.

По трасето на всички кръстовища ще има коли на КАТ. Всички нарушения ще бъдат заснети от мобилни камери, допълниха пътните полицаи. Жандармерия ще пази на местата където се събират големи групи от абитуриенти и техни близки. Контролът ще продължи до късните часове и на 24, и на 25 май.

Ще се проверява изправността на автомобилите и спазването на правилата за движение по пътищата. Абитуриентите решили да излизат през прозорците на автомобилите също ще се наказват. От полицията се заканват, че чести проверки ще има и за употреба на алкохол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук