14.1 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Орешарски искал ремонт, началниците бавели топката

Пламен Орешарски искал смени на министри, но червените му началници бавят топката. Казват, че нямало комуникация между лидера на БСП и премиера. Вчера Орешарски /на снимката вдясно/ призна, че не е дискутирал ремонта със Станишев и Местан, тъй като партиите правели своите анализи.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

„Критерият за промени в кабинета няма да бъде мнението на малка група хора, а целите, които предстои да се свършат, и дали тези министри могат да го направят. Аз вярвам в повечето от тях“. Така Орешарски коментира ситуацията и се оплака, че чел всякакви интерпретации на свои думи, пише „Труд“.

Той отказа да посочи министрите, с които ще се раздели. В БСП обаче са недоволни твърдо от три жени – здравния министър Таня Андреева, от образователния Анелия Клисарова и от строителния Десислава Терзиева. Дори твърдят, че подходяща за поста в просветата е Мариана Георгиева, която сега ръководи спорта. Не харесват и културния министър Петър Стоянович. Вчера в Карлово Орешарски почти защити Андреева в спора за „Спешна помощ“.

Вчера се чу, че и финансовият министър Петър Чобанов може да бъде сменен заради това, че в БСП били крайно недоволни от спадналите приходи в хазната и скандалите в митниците. Но той пък е сред най-близките на Орешарски. Днес депутатите от БСП ще чуят за първи път от Станишев какво ще правят с властта.

Вече никой на „Позитано“ не говорел за предсрочни избори. Не било спекулация, че имало вариант при по-добри резултати на евроизборите лидерът на БСП да е и премиер. Затова и по време на кампанията Орешарски бил дискретно „скрит“. Сега обаче ситуацията е променена. Станишев отива в Брюксел, но за няколко дни, за да участва в консултациите между социалисти и десни там. На „Позитано“ щял да го замества Кристиан Вигенин.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук