18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Ефективна присъда от година и два месеца за Надя Иванова, сгазила 12-годишната Валя

Бургаският окръжен съд осъди днес на една година и два месеца Надя Иванова, която на 17 юни м.г. прегази на пешеходна пътека 12-годишната Валя. Присъдата е ефективна и ще бъде изтърпяна в затворническо общежитие от отворен тип.

Майката на убитото дете Мария Димитрова беше възмутена от ниската присъда и беше категорична, че ще обжалва. Тя все пак призна, че ефективното наказание за убит пешеходец е постижение, тъй като повечето присъди за подобни инциденти са условни.

Делото се гледа днес по съкратената процедура при изключителни мерки за сигурност. На сутрешното заседание медиите буквално бяха избутани от съдебната охрана, която не позволи да бъде снимана подсъдимата.

По време на заседанието следобед, преди да обяви присъдата, съдия Петя Петрова изясни причините за тежката охрана, като прочете постъпила вчера молба от защитата на подсъдимата. С нея се иска засилена охрана заради отправени към Надя Иванова заплахи за заливане с киселина, убийство и линч.

На излизане от съдебната зала адвокатът на подсъдимата Мима Кънева беше категорична, че взетите мерки са били правилни.

Близките на прегазеното дете бяха възмутени, че върху тях се хвърлят обвинение за заплахи, отправени към Надя Иванова и поискаха защитата й да предизвика разследване.

Присъдата ще бъде обжалвана и от двете страни. Защитата на Надя Иванова ще продължава да настоява за условна присъда.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук