17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Убиха и разфасоваха делфин край Несебър

Зверски убит делфин, изплува край Несебър, съобщава сайтът bivol.bg. Трупът е намерен около 17 ч. от граждани на брега в местността „Аурелия“, в посока с. Равда. Делфинът е с добре видима дупка от куршум /или хладно кръгло острие/ от лявата част на главата. Убийците не са спрели до тук. След като е умъртвено животното, то е разфасовано. Изрязани са гръбните филета и няма никакво съмнение, че това е направено майсторски. Всичко говори, че престъплението е извършено нарочно, с цел осигуряване на месо от делфин.

Подобно зверство навръх Великден потресе рибари, които смятат, че това е много лоша поличба за предстоящия летен сезон и за местните хора. Не е тайна, че в региона действат организирани групи бракониери, които избиват млекопитаещите, с цел търговия.

Месото от делфин се предлага в някои ресторанти по Черноморието, а също така се изнася и за Турция, където е част от менюто в тамошни заведения. Днес / 17 април/ следобед в РИОСВ Бургас нямаха информация за убития делфин и получиха официалния сигнал и снимките от Биволъ.

 

Убийството на делфин се квалифицира като престъпление според новите промени в НК, които криминализират убийствата и жестокостите срещу животни. Освен това делфините в Черно море са включени и в Червената книга на световнозастрашените видове и ловът им е перманентно забранен.

Миналата година морето изхвърли убит делфин край к-г Корал до Царево. Тогава прокуратурата излезе със становището, че животното е починало от удавяне и не е жертва на престъпление, въпреки многобройните сигнали, че бракониерството с делфини зачестява. Министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов обеща наказание за виновниците, но такива не бяха намерени и скандалът бе потулен.

Сегашното чудовищно убийство и разфасоване на делфин край Несебър, потвърждава и най-мрачните прогнози на еколозите, че има престъпна организирана мафия за избиване на защитения вид, заради печалба от търговия с месото му. Интересно е дали този път българските МВР, Прокуратура и МЗХ ще си свърщат работата, за да разследват престъплението, според критериите на страна член на ЕС, или отново ще си измият ръцете и ще оставят безнаказани престъпниците, както подхожда на една мафиотска държава с корумпирана власт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук