12.6 C
Бургас
петък, май 10, 2024

Холивуд превзе Созопол! Том Беринджър снима „Снайпер 5” на о-в ”Св. Кирик”

Холивудската звезда Том Беринджър  снима два дни  на остров „Св. Кирик” в Созопол част от филма „Снайпер 5“, в който изпълнява главната роля. Актьорът е носител на „Златен глобус“ и номиниран за „Оскар“ за поддържаща роля във филма „Взвод“. Въпреки че медиите не бяха допуснати до снимачния процес, за да се  запази интересът към филма Том Беринджър разкри малко от ролята си и сцената, която ще снимат на созополския остров.

„Сцената, която ще снимаме тук представя тайна операция на турско-сирийската граница. Ще снимаме на турси риболовен кораб, с който послед ще се върнем на Санторини. Созопол е много красив град. Снищи вечерях в старата част. Много ми хареса крепостната стеа, която изглежда наистина забележително”, разказа актьорът.

Действието в новия екшън се развива в Сирия, Берлин и средиземноморския остров Санторини, а според режисьорът Дон Майкъл Пол и сценаристите курортният град е много подходящ за сцените.

„Ще се опитаме да направи широка палитра от чисто визуални образи. Именно така филмът ще бъде наистина интересен. Снимките започнаха на Санторини. Сега продължаваме тук, в България. Избрахме да играем на българското Черноморие, защото има мног общи черти с гръцките острови. Созопол е много красив град, висуален. Прекрасно място за снимки“, сподели режисьорът.

Снимките са съгласувани с Министерството на културата, което дава достъп до остров Кирик на екипа и възможност да бъдат заснети част от екшън сцените. Въпреки че е ангажиран със снимките холивудската звезда все пак е успял да разгледа  Созопол.

Във филма „Снайпер”5 участват българските актьори Яна Маринова и Георги Златарев, както и много статисти. Режисьорът Дон Майкъл Пол сподели, че е много доволен от тяхната игра.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи подари на актьора и режисьора книга с историята на града и сподели, че се надява  Холивуд да избере древния град и за други филмови продукции.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук