31.1 C
Бургас
вторник, 3 август, 2021

Ако смятате, че рекламите в YouТube са дразнещи, пробвайте новата опция за превъртане

YouTube e платформа, която разполага с богата колекция от съдържание, обхващаща голям брой жанрове. Независимо дали искате да видите репортаж от футболна среща, да чуете любимото парче, да гледате забавни клипове или документален филм можете да разчитате на YouTube.

Всеки ден потребителите гледат стотици милиони клипове в своите профили и стават все по-активни от мобилните устройства. Google обръщат специално внимание на този тренд и постоянно актуализират приложението на YouTube с нови функционалности за Android и iOS.

Гледането на съдържание в YouTube е един от най-полезните начини да уплътните времето си, докато пътувате на дълъг път. Със сигурност всеки потребител е свикнал с добре познатата функция за превъртане на съдържание в клиповете, като движите точката, показваща прогреса в клипа от плейъра в долната част.

Така можете да виждате какво ще се случва напред в даден клип и позволява лесно да се ориентирате в съдържанието, както и да откриете конкретна част от видеото, което гледате.

Тази функционалност е най-полезна, когато гледаме клипове с голяма продължителност и е неизменна част от създаването на платформата досега. Предстоящ ъпдейт за мобилната версия на YouTube, обаче ще премахне тази функционалност.

По този начин няма да можете да превъртате даден клип като местите курсора на музикалния плейър от смартфоните с Android. Функцията вече е достъпна за устройствата с iOS и до дни ще е налична за най-популярната мобилна платформа.

За в бъдеще вместо да докосвате лентата, показваща прогреса на даден клип ще можете да кликнете и да плъзнете пръста си в желаната посока, за да превъртите съдържанието в самото видео. Google смятат, че тази промяна ще ни спести моментите, когато случайно натискаме и прескачаме напред в съдържанието, което гледаме.

Можете също така да използвате вградените бутони, които превъртат през 10-секундни интервали,  за да се ориентирате времево в даден клип в YouTube oт устройствата с Android./digital.bg

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: