16.1 C
Бургас
вторник, 15 юни, 2021

„Ангелска любов“ привлече публика в Артиум център в Несебър / снимки/

Артиум център отново привлече вниманието на любителите на изкуството в Несебър. Тези дни в него гостува изложбата от картини и художествени облекла на автора Елена Мaнчорова. Експозицията е озаглавена „Ангелска любов“.

Събитието откри Денис Гонсалвеш – експерт към Община Несебър, който представи авторката.

Картините на художничката, изпълнени с техника маслена живопис, визуализират нейните представи за живота. Жанровете са многообразни. “Моето житейско пътуване е свързано с едно непрекъснато осъзнато търсене, усъвършенстване и себеизразяване чрез рисуването. Аз вярвам, че картините могат реално да променят живота на хората. Моята мисия е не само да рисувам, а по-скоро да напълвам платната с огромна любов.“, каза г-жа Мaнчорова.

Тя е родена в красивото родопско село Равногор и започва да рисува , докато все още учи в основното училище в град Пещера. По-късно завършва Пловдивският университет с отличие, където изучава „Методика на изобразителното изкуство“.

Член е на Дружеството на пазарджишките художници и активно участва в общи и самостоятелни изложби.

Нейни творби са собственост на колекционери от България и чужбина. За принос в изкуството и културата е награждавана с редица грамоти и престижни награди. През 2019г. в Пловдив – Европейска столица на културата – участва с творби в галерия “Филипополис”, предавайки послания за мир, хармония и любов.

Любопитен факт за нейното творчество е, че освен с четка и шпатула, рисува и с нож. „Платното за мен символизира свободата – там аз свободно изразявам своите емоции, отношението към живота и света. Щастлива съм защото правя това, което харесвам и работата ми носи удовлетворение и признание. Ако гледайки моя картина, дори и за миг се издигнете над грижите на деня, припомните си Божествения си произход и великолепието на вселената – то аз ще съм изпълнила моята мисия!“, добави г-жа Манчорова.

Художествените облекла, който авторката е подбрала за изложбата, впечатляват със своята оригиналност и елегантност.

Експозицията ще бъде отворена за посещение всеки ден до 4 септември от 12.00 до 22.00 часа.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: