23.1 C
Бургас
събота, 31 юли, 2021

Апелативен съд – Бургас постанови присъда на пътен полицай за документно престъпление и подкуп

Апелативен съд – Бургас отмени оправдателна присъда на пътен полицай и му наложи наказание за документно престъпление и подкуп.

Подсъдимият Тодор Д. е признат за виновен в това, че при условията на продължавано престъпление на 3 ноември 2015 г. на КПП-м.Босна, община Малко Търново, в качеството си длъжностно лице-полицейски орган, на длъжност „младши автоконтрольор II степен” в група ОП към РУ-Малко Търново при ОД на МВР-Бургас, в кръга на службата си, съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства. А именно:

1.В Акт за установяване на административно нарушение /АУАН/  удостоверил, че спреният на същата дата на КПП Босна за проверка лек автомобил, марка „Опел Кадет“, се управлява от Стоян С., а в действителност зад волана е бил брат му Тодор С., както и че Стоян.С. е управлявал автомобила без да е правоспособен водач и за това, че не носи свидетелство за регистрация на МПС , което не било вярно;

2.В Акт за установяване на административно нарушение удостоверил отново, че спреният за проверка автомобил се управлява от Стоян С., а в действителност е бил управляван от брат му Тодор. С. и че именно Стоян С. е извършил нарушение – като управлявявал МПС без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“,  което не било вярно, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за отразените в тях обстоятелства пред Началника на РУ-Малко Търново.

Мъжът е признат за виновен и в това, че на същата дата е поискал и приел от Тодор С. дар в размер на 20 лв., за да удостовери неверните обстоятелства в официалните документи- 2 бр. АУАН.

Съдът е наложил на подсъдимия  общо наказание от една година „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложил за изпитателен срок от три години и е присъединил наказанието „лишаване от права“ в размер на една година.

Присъдата подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС в 15-дневен срок.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: