9 C
Бургас
събота, 6 март, 2021

Авария в ТЕЦ „Марица Изток“ 1, има ранени работници

Те са транспортирани в болницата в Стара Загора

Двама работници пострадаха при производствен инцидент в ТЕЦ „Марица Изток“ 1.

Информацията за инцидента е постъпила в полицията в 16.00 часа. Първият работник е паднал в шахтата, която е почиствал и е бил обгазен. Вторият се е опитал да го спаси, но също е бил обгазен.

Първоначално и двамата са приети за лечение в болницата в Гълъбово, но по-късно са преместени в Университетската болница в Стара Загора, съобщава БТА.

„Днес, 30 септември, на територията на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” /“Марица изток“ 1/ бригада от двама служители – един от „ЕЙ И ЕС България”и един от фирма изпълнител, са претърпели инцидент при почистване на шахта на помпена станция за битови отпадни води. Осигурена е незабавна евакуация на двамата работници, които са откарани в болницата в град Стара Загора“, съобщиха в официално становище от ТЕЦ-а.

„Доц. Георги Арабаджиев, ръководител на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Стоян Киркович” съобщи, че единият от пострадалите е в стабилно състояние – с мозъчно сътресение. Другият пострадал е с белодробен оток и тежко общо състояние. Той е на апаратна вентилация, като лекарският екип предриема всички необходими реанимационни действия.

Ръководството на „ЕЙ И ЕС България” следи изключително внимателно състоянието на двамата пострадали и е готово да предприеме всички необходими действия за осигуряване на тяхното лечение“, пише още в становището на ТЕЦ-а.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ