-2.9 C
Бургас
четвъртък, януари 20, 2022

България е избрана за страна – почетен гост (Honored country) на международното туристическо изложение в Атина 8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021

България е избрана за страна – почетен гост (Honored country) на международното туристическо изложение 8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021, което ще се проведе в Атина, Гърция в периода 25-27 ноември 2021 г.

Министерството на туризма за първи път организира участието на Република България с информационен щанд на площ от 88  кв. м. Интересът на българския туристически сектор към участие на щанда на България е голям, като участие до момента са заявили седем фирми, общини и организации: Община Банско, Асоциация „Фестивалите в България“,  Профилактика, рехабилитация и отдих ЕАД, Замъкът в Равадиново – Влюбен във вятъра, Рила Травел ЕООД, Гранд хотел Банско и Хотел Регнум – Банско.

8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021 е най-голямото международно изложение за туризъм в Атина, в което всяка година участват изложители от всички туристически сектори в Гърция и чужбина.

Тази година участие ще вземат над 120 изложители от Гърция, България, Кипър, Дания и други, а 150 международни купувачи (buyers) от 50 страни (от Европа, Балканите, Близкия Изток, Русия, Турция, САЩ и Канада) ще се включат в b2b срещи с изложителите. Изложението ще предложи възможност на всички участници да увеличат контактите си, да изградят нови бизнес партньорства и да открият нови дестинации. Събитието ще обхване туристическите категории: Почивка (Leisure), Луксозен туризъм и Бизнес туризъм (MICE) с акцент върху културния туризъм.

Поради пандемията от COVID-19, изложението ще се проведе в хибридна форма – на място и онлайн. Чрез виртуален щанд всеки онлайн посетител ще има възможност да направи с едно кликване теле-конферентна среща с изложителите.

България и Гърция развиват активно взаимодействие в областта на туризма. Гърция е основен целеви пазар за България, като през 2019 г. тя се нарежда на второ място по брой туристически посещения в страната ни (над 1 100 000). Предвид пандемията и противоепидемичните мерки, посещенията от всички пазари, включително от Гърция, значително намаляха от началото на 2020 г. насам, но плавно се възстановяват през 2021 г. Гърция продължава да бъде в топ 10 на пазарите с най-голям входящ туристопоток към страната ни.

България привлича гръцки туристи предимно със зимни почивки (ски и сноуборд) и балнео и СПА в съчетание със здравен туризъм. Летните ваканции също са сред избора на съседите ни, следвани от посещения при познати, както и практикуването на еко и селски туризъм.        

През 2020 година Министерството на туризма стартира интегрирана комуникационна кампания на пазар Гърция с хоризонт 2021 г., а в периода януари – март  2021 г. беше реализирана телевизионна и дигитална рекламна кампания на гръцкия пазар. В следващия месец предстои нова телевизионна и онлайн реклама на България в Гърция с фокус върху предстоящия зимен сезон и безопасните условия за почивка в страната ни.

Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук