19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

Байдън назначава трансджендър за зам.-министър на здравеопазването

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън, който трябва официално да встъпи в длъжност след ден, обяви, че е номинирал за заместник-министър на здравеопазването Рейчъл Ливайн – транссексуален експерт по педиатрия и психиатрия, съобщава NBC News.

Към момента Ливайн е директор на здравеопазването в щата Пенсилвания, а назначаването му е „исторически“ прецедент в историята на САЩ.

„Д-р Рейчъл Ливайн ще осигури стабилно лидерство и основни познания, от които се нуждаем, за да прекараме хората през тази пандемия – независимо от техния пощенски код, раса, религия, сексуална ориентация, полова идентичност или увреждане – и ще отговори на обществените здравни нужди на страната ни в тази критична ситуация момент и след това“, заяви Байдън, цитиран от dnes.bg.

Тя представлява исторически и висококвалифициран избор за подпомагане на здравните политики на нашата администрация„, пише още в своите мотиви Байдън.

Демократите ще поемат контрола над Горната камара на Конгреса тази седмица, която трябва да потвърди назначенията на президента.

Снимка: БГНЕС

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: