19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

Бенчев е свободен да напусне страната

Районен съд – Бургас заседава по делото за лично укривателство и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, по което подсъдим е Бенчо Б. В съдебното заседание като свидетел бе изслушан Й. Д., личен шофьор на подсъдимия. В следващото заседание, по искане на защитата, ще бъдат допуснати до разпит в качеството им на свидетели П. Д. и М. К., лица от охраната на Бенчо Б., както и неговия син, Н. Б., който обитава една къща, заедно с подсъдимия и в качеството му на ловец, притежаващ разрешително за носене на огнестрелно оръжие. Държавното обвинение не се противопостави на така направените от адвокатите на Бенчо Б. искания. В следващото заседание ще бъдат изслушани и вещите лица.

В края на заседанието защитата представи медицинска документация, характеризираща здравословното състояние на подсъдимия, с искане за разрешаване на Бенчо Б. да напуска пределите на Република България, с цел лечение.

Районен съд – Бургас намери искането за основателно и отмени мярката за процесуална принуда „Забрана да напуска пределите на Република България“, взета по отношение на подсъдимия. В настоящия случай не се касае за отмяна на тази мярка въобще, а за напускане многократно пределите на Република България с цел извършване на прегледи в различни лечебни заведения в Република Турция. Според съдебния състав, до момента подсъдимият е показал безупречно процесуално поведение. Нито веднъж не е причинил отлагане на делото и несъобразяване с предходните определения на съда, с които временно на Бенчо Б. е било разрешавано да напуска пределите на държавата. Съдът отчете и не на последно място обстоятелството, че определенията на съда по предходни разрешения, за да влязат в сила отнема време и тези неудобства на подсъдимия към настоящия момент са вече неадекватни и неоправдани. Бургаският районен съд се солидализира със заявеното от страна на защитниците, че подсъдимият не се е възползвал от предходното разрешение да пътува до Република Турция, предвид, че би могъл да стане причина за отлагане на днешното съдебно заседание.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на жалба или протест в 7-дневен срок.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март 2021 г., 09.00 часа.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: