23.8 C
Бургас
петък, май 20, 2022

Без „Гражданска отговорност“ на хартия при техническия преглед

Отпада нуждата водачите на автомобили да носят хартиен екземпляр от застраховката си „Гражданска отговорност”, когато колата им минава годишен технически преглед. Наличието и валидността на застраховката ще се проверяват по електронен път в пунктовете, където се извършва такъв преглед, съобщиха от Гаранционния фонд. Промяната улеснява както шофьорите, така и сервизите, коментира за Дарик заместник-председателят на Съюза на автосервизите в София Кирил Кирилов.

Всички пунктове за годишен технически преглед разполагат със система, в която да проверят данните на застраховката, обясни заместник-председателят на Съюза на автосервизите в София Кирил Кирилов. Той добави, че отпадането на нуждата шофьорите да носят гражданската си отговорност на хартия е нещо положително.

Кирилов заяви още, че не очаква тази промяна нито да повиши, нито да понижи цените на прегледа. Зам-председателят на Съюза на автосервизите в София посочи, че е важно да се започнат външни технически проверки на автомобилите по пътищата.

Според Кирилов подобни проверки трябва да установяват в кой пункт спреният проблемен автомобил е минал техническа преглед.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук