9 C
Бургас
събота, 6 март, 2021

Благотворителен коледен бал на Младежки Глас събра 5 600 лв за обучение на деца (снимки)

Благотворителният коледен бал  „Всички сме едно семейство“ събра 5600 лв, организиран за девета поредна година от Национално Сдружение „Младежки Глас”. Традиционното събитие на Бургас се осъществи под патронажа на Областния Управител на Област Бургаси със съдействието на Български Червен Кръст – Бургас.

В препълнената зала събитието обедини различни бизнес партньори, общественици, депутати, общински съветници, държавни администрации, младежи и симпатизанти на идеята.

Ненадминатата  Гергана Берданкова откри благотворителното събитие с неповторимо изпълнение. Талантливата Гергана е талисман на коледния бал години наред. 

Специално програмата на вечерта беше озарена с ангелските гласове на лауреатите от национални и международни конкурси – Пламена Бенова, Симона Маринова и Веселина Дамова от Вокално студио Сезони – Бургас, с ръководител Кина Христова.

Областният управител на Област Бургас г-н Вълчо Чолаков получи от националния лидер Тодор Йосифов специална коледна изненада с благодарност за годините подкрепа към каузата за младите.

Поздравителни адреси за каузата младежите получиха от заместник-министъра на младежта и спорта Николай Павлов и председателя на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова.

„Всички да бъдем едно семейство е каузата, която ще ни обедини в името на децата и бъдещето, да подаваме ръка, за да правим света по-добър. Тя за девета поредна година събира всички нас, всички хора с добри сърца, всички, които искат да помагат. Именно това е, което създаде „Младежки глас” преди тези дълги години – чувството да даваш от себе си, да даваш на останалите, очаквайки единствено да направиш нещо добро”  каза Тодор Йосифов, национален лидер на Национално Сдружение „Младежки Глас”.

„Младежки глас давате много светъл пример на младите хора. По-важното от закупуване на оборудването за кабинети по първата долекарска помощ е духовния смисъл, който предавате да обучавате малките деца на определени навици. Благодаря ви за каузата. Във вашата брошура имате въпрос – Защо да участвам в Младежки Глас, аз ще довърша изречението: защото искате да помагате. Благодаря ви мили хора и като родител, и като представител на държавата, че ви е искате да давате и го правите” каза Вълчо Чолаков, областен управител на Област Бургас.

Специални приветствия за благотворителната кауза отправи зам. кмета на Община Бургас Красимир Стойчев. 

В събитието беше включен търг на 3 предмета: сребърен глобус, картина на вдъхновението и прекрасен ръчно изработен шал от Бутик „LABARUM”. Към общата сума се добавиха средствата по време на коледния базар и късметчета за всеки гост. Събраната сума от входа и от цялата вечер се използва на 100% за каузата.

Вълнуващото събитие премина под вещото ръководство на прекрасните водещи Стиляна Атанасова и топ дизайнера на бутик „LABARUM” Йордан Бъчваров. Младежката кауза не би била постигната без техния професионализъм и очарование по време на събитието.

Коледната вечер завърши с официално връчване на чека със сумата на директора на БЧК-Бургас Виолета Радева.

Тази година каузата  на коледния бал е за оборудване на кабинети по първа долекарска помощ в училища на територията на Област Бургас. Набраните средства са с образователна цел за създаване на устойчиви знания и навици за оказване на първа помощ на ученици. До този момент са оборудвани 17 училища от Област Бургас. Кабинетите работят активно с лекторския екип от доброволци на Българския младежки червен кръст /БМЧК/.

Със съдействието на: Български Червен Кръст – Бургас, Областна администрация – Бургас, Хотел „Мираж”- Бургас, Медицинска лаборатория „ЛИНА”, Винарска изба Страцин, Център за реклама „Дигитал” –Бургас, Вимакс Клима ООД, Пристанище Бургас ЕАД, Бутик „LABARUM”, Сладкарска фирма „Златина 91“ ЕООД – село Твърдица, Бургас, БАТ Кейтъринг и МОЛТ ДИЗАЙН ГРУП ЕООД.

С медийната подкрепа на:

Флагман www.flagman.bg, Грамофона www.gramofona.com, БургасИнфо – www.burgasinfo.com , Зона Бургас – www.zonaburgas.bg, Полиграф – www.poligraff.net и Power FM – www.powerfm.bg

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ