19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

БСП поиска Спутник

Правителството да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина „Спутник V“ иска БСП. Социалистите внесоха официално предложение за това в деловодството на парламента. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.

„Първият път правителството се скри зад решение на Народното събрание. Поиска от нас да одобрим действия на правителството за сключване на споразумения за покупка на ваксини. Спомняте ли си това решение на парламента, което е от 3 декември 2020 г.?“, попита Нинова.

„Тъй като не можем да очакваме премиерът да прояви сега изключителна смелост, поемаме инициативата и внасяме днес в Народното събрание да се търсят допълнителни възможности за България, като настояваме Народното събрание да възложи на българското правителство, да започне двустранни разговори за доставка на ваксината Спутник“, подчерта лидерът на БСП.

Тя настоя това да се случи преди разпускането на Народното събрание. „Очакваме от ръководството то да бъде включено спешно в програмата. В обратен случай ще упражним правото си и с подписи ще искаме извънредно заседание по този въпрос“, допълни Корнелия Нинова.

Управляващите се скриха се зад гърба на Европа и се скараха на производителите на ваксини – в стар стил все някой друг е виновен, каза още лидерът на БСП.

В началото на месеца авторитетното списание „The Lancet“ съобщи, че ефективността на „Спутник V“ е 91,6 %. Ефективността на ваксината при пациентите над 60 години също е много висока – 91,8 процента/standartnews.com

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: