30.1 C
Бургас
четвъртък, 24 юни, 2021

Буферните центрове за КОВИД: Лечебниците ще са подготвени за прием преди пристигането на пациента

Привлечени са необходимите специалисти, които ще работят в буферния КОВИД-център в УМБАЛ-Бургас, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. По думите му, финансирането на центъра ще бъде осигурено от Националната здравно осигурителна каса. След направени разчети е станало ясно, че при недостиг на достатъчен финансов ресурс ще се използва такъв от местната хазна.

Николов уточни, че предстои разкриването на останалите два центъра в УМБАЛ „Дева Мария“ и ДКС „Ел Масри“. Той обясни, че във въпросните буферни звена няма да бъдат приемани пациенти, а ще се обслужват само такива, потърсили помощ на телефон 112. Прием ще има и за пациентите, които са били насочени от личните си лекари.

След преглед, направен бърз тест и рентген, пациентите ще бъдат насочвани към различни болни или за домашно лечение. Буферните центрове ще разполагат с информация за свободните легла в областта, стана ясно от думите на кмета Димитър Николов. Така, болниците, които ще трябва да приемат пациент за лечение с коронавирус от тези центрове ще знаят за това още преди да е постъпил човекът.  

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: