29.1 C
Бургас
сряда, юли 6, 2022

Бургас има одобрен бюджет за 2022 г., кметът благодари на подкрепилите документа съветници

С 37 гласа за, 7 против и 1 въздържал се, местният парламент одобри бюджета на община Бургас за 2022 г. Той е консервативен и в него не е заложено увеличение на местните данъци.

Преди гласуването кметът се обърна с призив за подкрепа на бюджета към общинските съветници, призова и бургаските депутати да подкрепят проектите на Бургас.

„Това е бюджет за сигурност в града, за детска болница, за социална подкрепа, за привличане на инвеститори, за осигуряване на спокойствието на хората в този град. В трудни времена отговорността към Бургас се оценява с гласуване ЗА“, заяви кметът.

Бюджет 2022 е изготвен в трудно прогнозируема икономическа среда както в национален, така и в международен план. С него са обезпечени най-важните, обществено значимите дейности. В рамката му са заложени и някои резерви за извънредни обстоятелства.

Кметът Димитър Николов благодари на съветниците, подкрепили бюджета. По-рано той обяви, че за да се осигури сигурност и стабилност, в първото шестмесечие на годината Община Бургас няма да извършва големи капиталови разходи. Средствата ще бъдат съхранявани за осигуряване на социална защита и издръжка на дейности с важни обществени функции. Консервативен е подходът и по отношение на вземането на кредити, като Община Бургас залага такива в Бюджет 2022, но ще прибегне до усвояването им само при необходимост.

„Колкото повече се отдалечим от политическото говорене и се фокусираме върху изпълнението на бюджета в тази кризисна година, толкова по-добре за Бургас. Надявам се на по-добри времена за нашия любим град!“, добави кметът Николов.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук